Gel nagels

Gelnagels zijn gemaakt van een stroperige substantie dat met een penseel in 3 laagjes wordt opgebouwd die elke keer worden uitgehard onder een UV lamp.
Uw eigen nagels kunnen worden verstevigd met een laagje gel, of uw nagels kunnen worden verlengd met gel door middel van een tip of sjabloon.

Toen Gelnagels net uitkwamen werd er gebruik gemaakt van een plastic tip. Tegenwoordig is de mooiste techniek het gebruik van sjablonen waardoor de gehele nagel uit gel bestaat.

Hierbij zijn verschillende kleuren mogelijk, een French-manicure ( het witte randje) of een uitbundige design nagel, maar ook een natuurlijk ogende nagel in een kleur.

Elke vorm is mogelijk van een natuurlijk ovale gelnagel, een vierkante nagel of een spitse stiletto nagel. Zo kan ook de lengte, die kan heel lang of heel kort gevijld worden.

Na 3 of 4 weken, afhankelijk van de groei van uw nagels, moeten gelnagels weer worden na behandeld. Bij een nabehandeling (opvullen) wordt 95% van het oude product weg gevijld en wordt er een nieuw laagje gel opgebracht.

Gelnagels zien er natuurlijker uit dan acrylnagels vanwege de transparante kleur. Verder zijn deze flexibeler dan acrylnagels.


Helaas heeft men nog steeds het beeld dat kunstnagels alleen maar lang, dik of onnatuurlijk eruit zien. Dit is dus echt een fabeltje. Kunst nagels kunnen kort of lang gemaakt worden, ze hoeven zeker iet dik te zijn en kunnen heel natuurlijk worden gemaakt.

Het is ook een fabeltje dat kunst nagels slecht zouden zijn voor de natuurlijke nagels. Dit is niet waar, de natuurlijke nagel groeit gewoon door en als de kunst nagel professioneel wordt na behandeld of wordt verwijderd door middel van een manicure wordt uw natuurlijk nagel niet beschadigd.
Een andere fabel is dat u tussendoor zou moeten stoppen met kunstnagels om ze lucht te geven. Uw nagel heeft geen lucht nodig, de groei komt vanuit de nagelriemen.

Als u kunstnagels laat zetten en er af laat halen door een professionele nagelstyliste kunnen uw eigen natuurlijke nagels niet beschadigen.


Nail Art

Design nagels of Nailart nagels zijn erg in opkomst en worden steeds meer toegepast. Design nagels betekend het versieren van de nagel door middel van gekleurde gel. Dit kan ook gecombineerd worden met vele andere materialen welke weer in de nagel verwerkt kunnen worden.

Nail art nagels betekend het versieren van de nagels door middel van verschillende kleuren nagellak.

U kunt kiezen voor een rustige look of een opzichtige look. Maar ook met strass steentjes voor op de nagellak.